На Київщині викрили чергову схему привласнення землі

Підозрюваний підробив рішення сесії, на підставі яких громадяни набули право приватної власності на земельні ділянки

У Київській області колишньому виконувачу обов'язків сільського голови повідомили про підозру у незаконному виділенні землі вартістю 1,3 мільйона гривень. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокурорів Києво-Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру екс-виконувачу обов'язків голови сільської ради у Київської області у зловживанні владою та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

За версією слідства, у 2020 році підозрюваний підробив рішення сесії, згідно з яким окремі громадяни отримали у приватну власність три земельні ділянки комунальної власності на території Макарівської ОТГ загальною площею в 1,1 га. Ці дії завдали територіальній громаді збитків на загальну суму в 1,3 мільйона гривень.

Земельні ділянки були арештовані. В рамках кримінального провадження подано цивільний позов про відшкодування збитків.

Нагадуємо, що посадовця з Іванкова затримали на хабарі за купівлю житла киянки. Заступника Іванківського селищного голови затримали під час привласнення 120 тисяч гривень бюджетних коштів. Про корупційну схему розповіли у Київській міській прокуратурі.

"Коментарі" повідомляли, що під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету. Підозрюваний взявся за будівницькі роботи на території дитячого садка в Гостомелі. З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо недостовірні дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті.

Читайте также