У Києві затримали ділків за торгівлю українськими паспортами (ФОТО)

Що відомо про схему отримання фейкового громадянства України

У Києві затримали ділків, які "продавали" українські паспорти російським громадянам. Про схему розповіли в Службі безпеки України та в Офісі генерального прокурора, передають  "Коментарі".

За даними відомства, схему фейкового набуття громадянства України ліквідували співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

"Ділки представлялись співробітниками СБУ і пропонували іноземцям своє "сприяння" в отриманні українського паспорта. Для цього обіцяли своїм клієнтам використати начебто власні "зв’язки" у правоохоронних органах", — заявили в СБУ.

Вартість такої "послуги" становила 10 тисяч доларів. За таку суму учасники банди "гарантували" оформлення українського громадянства для росіянки, яка має посвідку тимчасового проживання в Україні. Ділків затримали під час передачі першої частини грошей за український паспорт.

Затриманими виявилися двоє киян, один з яких притягувався до кримінальної відповідальності за напад на поліцейського. В Офісі генерального прокурора України уточнили, що 7 тисяч доларів нібито призначалися службовим особам, а 3 тисячі доларів — особисто організатору схеми.

"Організатора схеми разом зі спільником затримали на одній із столичних АЗС після отримання "завдатку" у сумі 3 тисячі доларів США. Під час затримання у них вилучили фейкове службове посвідчення СБУ, формений одяг, зброю та наркотичні засоби", — повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Організатору схеми торгівлі українськими паспортами повідомили про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Слідство триває.

Нагадаємо, у Києві затримали заступника міністра інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Подробиці корупційної схеми — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в науково-дослідній установі Служби безпеки України у Києві викрили прихильницю російських окупантів. На антиукраїнській діяльності викрили заступницю начальника відділу, яка після початку повномасштабної війни систематично проводила серед своїх підлеглих агітаційну роботу та виправдовувала дії російських окупантів.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися