У Києві ректор державного університету привласнив понад мільйон гривень

Що відомо про кримінальну справу

У Києві підозрюють колишнього ректора одного із провідних вищих навчальних закладів у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах. Про кримінальну справу розповіли в столичній поліції та прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що протягом 2018-2020 років ректор столичного університету надавав своїм підлеглим вказівки безпідставно нараховувати йому премії. Зловживання службовим становищем дозволило посадовцю незаконно отримати понад 1,3 мільйони гривень бюджетних коштів. Відомо, що підозрюваний є раніше не судимим уродженцем Києва 1954 року народження.

Назву вишу ані в прокуратурі столиці, ані в поліції не називають. Обставини досудового розслідування виявили під час аудиту Міністерством освіти і науки України, підтверджені спеціалістами Державної аудиторської служби України та висновками судових експертиз. Ексректору столичного університету загрожує до дванадцяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадаємо, у Києві затримали заступника міністра інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Подробиці корупційної схеми — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в науково-дослідній установі Служби безпеки України у Києві викрили прихильницю російських окупантів. На антиукраїнській діяльності викрили заступницю начальника відділу, яка після початку повномасштабної війни систематично проводила серед своїх підлеглих агітаційну роботу та виправдовувала дії російських окупантів.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися