На Київщині привласнили землю лісового фонду вартістю майже два мільярди

Подробиці розповіли в прокуратурі регіону

В Київській області через суд вимагають від одного з підприємства повернути державі земельну ділянку лісового фонду вартістю понад 1,9 мільярдів гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську обласну прокуратуру.

За даними відомства, спірна земельна ділянка перебувала у державній власності та передана у постійне користування державному підприємству "Білоцерківське лісове господарство" ще у 2005 році. Проте, державний реєстратор без будь-яких правових підстав незаконно зареєстрував право постійного користування на цю землю площею 28 гектарів за приватним підприємством.

Господарський суд Київської області відкрив провадження за позовом Білоцерківської окружної прокуратури. Окрім того, за фактом зловживання повноваженнями державного реєстратора розпочато кримінальне провадження. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Київ виключили з зони можливих бойових дій. Таке рішення влади викликало багато запитань, заявив секретар Національної спілки журналістів України Сергій Лямець, передають "Коментарі". На його думку, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук "зіграла на руку забудовникам", і це рішення — "яскравий факт для розслідування НАБУ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Тим часом у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що Верховний суд України визнав будівництво хмарочосу поблизу станції метро "Шулявська" незаконним



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися