На Київщині привласнили майже два десятки гектарів землі

Що відомо про масштабну шахрайську схему

Мешканець Київської області шахрайським шляхом заволодів майже 19 гектарами землі Національної академії аграрних наук України. Про схему розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, аферист використав підроблений державний акт, щоб приватизувати земельну ділянку державної власності на території Білоцерківського району Київської області. Ця земля площею майже 19 гектарів перебувала у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України. Вартість земель оцінюють у понад 1,8 мільйонів гривень.

Після незаконної приватизації шахрай передав цю земельну ділянку в якості статутного капіталу очолюваному ним приватному підприємству. Потім поділив земельну ділянку на дві та продав її фермерському господарству.

Судом першої інстанції задовольнив позов прокурора про повернення у державну власність незаконно отриманої земельної ділянки. Водночас, Білоцерківська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом шахрайства, використання підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Київ виключили з зони можливих бойових дій. Таке рішення влади викликало багато запитань, заявив секретар Національної спілки журналістів України Сергій Лямець, передають "Коментарі". На його думку, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук "зіграла на руку забудовникам", і це рішення — "яскравий факт для розслідування НАБУ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через суд вимагають звільнити від самовільної забудови землі в урочищі "Теремки" на території Національного природного парку "Голосіївський". На цих землях та землях автомобільного транспорту здійснено самовільне будівництво нежитлових споруд. Земельні ділянки належать територіальній громаді столиці та забудовані незаконно.

Кияни вимагають від столичної влади створити парк у Дарницькому районі Києва поруч з сміттєспалювального заводу, ТЕЦ та Бортницької станції аерації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №11651 Олександр Супрун вважає, що у Києві на житловому масиві Осокорки необхідно створити рекреаційний парк поруч з озером Вирлиця.

Тим часом у Києві планують створити ландшафтний заказник місцевого значення "Труханів острів-1" на площі у понад 310 гектарів, щоб врятувати територію від забудови. Екологи наголосили, що Труханів острів є останнім островом у Києві на Дніпрі, який не має охоронного заповідного статусу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що Верховний суд України визнав будівництво хмарочосу поблизу станції метро "Шулявська" незаконним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій

26 січня 2023, 15:41

Режут лес на Петропавловской борщаговке с стороны Окружной. За заправкой КЛО

Сергей

26 січня 2023, 13:06

В Киеве, возле каждого скверика и безхозного кусочка земли, типа футбольного поля на Бориспольской и Привокзального парка на привокзальной, как стервятники ожидают церквушки мп из говна и палок. На привокзальной ночью уже протянули кабеля толщиной с руку, и замаскировали под декоративную деревянную мельницу. С привокзальной ее видно, она прямо над дорогой. Кто не понимает зачем это делается, то вспомните о парке на пересечении бвс и проспекта мира. Притулилась церквушка, потом появился забор. Потом вырезали деревья и построили храмовый комплекс. Как вместо парка, в городе в котором не хватает рекреационных зон, появляются храмовые комплексы ? Почему ни кто за это не сел ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися