У мешканців Київщини зникли гроші з банківських карток

В обох випадках порушено кримінальне провадження за ст. 190 ч.1 ККУ - шахрайство

Поліція Переяслава минулої доби отримала 16 зареєстрованих повідомлень. В 1-му відділі Бориспільського районного управління поліції розповіли Переяслав.City про інциденти та правопорушення, що сталися 26 січня.

До поліції надійшла письмова заява від жителя села Соснова про те, що 23 січня 2023 року з банківської картки "ПриватБанк" заявника було знято 24 000 гривень невідомою особою. Інформація підтвердилася. Наразі відкрито кримінальне провадження за привласнення чужого майна шляхом обману чи зловживання довірою.

Поліція також отримала письмову заяву від жителя міста Переяслав про те, що 25 січня 2023 року з його банківської картки "ПриватБанк" за невідомих обставин зникли 950 гривень. Співробітники поліції перевірили інформацію. Розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння чужим майном шахрайським шляхом.

Нагадуємо, що в Києві шахрай ошукав понад 60 громадян, продаючи неіснуючі товари. Зловмисник створив інтернет-магазин з продажу комп'ютерної техніки та вимагав повну передоплату від покупців. Поліція розшукала жертв афери по всій Україні, які перераховували гроші фігуранту, але не отримували замовлень.

Раніше в Києві шахраї облаштували фіктивний пункт обміну валют та викрали 52 000 доларів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися