Керівник вагоноремонтного заводу у Києві привласнив гроші держпідприємства

В поліції розповіли про кримінальну справу

У Києві колишній генеральний директор столичного електровагоноремонтного заводу привласнив кошти державного підприємства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної поліції.

За даними правоохоронців, 39-річний колишній посадовець електровагоноремонтного заводу у Києві упродовж кількох місяців привласнював кошти з держбюджету, зловживаючи службовим становищем.

"При наявності чинного колективного договору, що регламентує порядок виплат та суму заробітної плати на вищевказаному підприємстві, порушник самостійно встановив собі заробітну плату та таким чином незаконно привласнив майже 250 тисяч гривень", – заявив начальник слідчого відділення відділу поліції Києва на станціях залізничного транспорту Вадим Алієв.

Столичні поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно ексгендиректора заводу. За привласнення грошей з держбюджету обвинуваченому загрожує до п’яти років тюрми.

Нагадаємо, у Києві затримали заступника міністра інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Подробиці корупційної схеми — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві змінилася робота кількох станцій столичного метро. Про зміни пасажирів попередили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен". Так, на станції метро "Оболонь" відкрили вестибюль №1 в напрямку станції "Мінська", а вестибюль №2 в напрямку станції "Почайна" зачинили. Зміни в режимі роботи станції пов’язані з ремонтом підземних пішохідних переходів. Також під час закриття вестибюля № 2 на станції метро "Оболонь" замінять лінійку турнікетів.

Читайте також, що у Києві привласнили понад мільйон гривень під час закупівлі генераторів для укриттів в навчальних закладах столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Укроп

29 січня 2023, 11:40

Шанована в Україні людина. Він же не лох якийсь!

ник

29 січня 2023, 10:41

всі крадуть а йому шо неможна..разом с зеленським в украіну пришла тотальна корупція.. можна садити любого чиновніка. крадуть всі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися