У Києві скасували закриття справи проти прокурора, який заволодів 8 кг золота

Прокурора звинувачують у заволодінні 8 кг золота вартістю понад 11 млн грн шляхом зловживання службовим становищем

За апеляційною скаргою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) скасовано рішення про закриття справи проти прокурора місцевої прокуратури Києва, якого звинувачують у заволодінні 8 кг золота. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передають "Коментарі".

27 січня 2023 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП і скасувала рішення від 13 грудня 2022 року суду першої інстанції з окремою думкою одного судді щодо закриття кримінального провадження. Обвинувальний акт щодо прокурора у зловживанні владою та фальсифікації офіційних документів, що призвело до заволодіння ним 8 кг золота вартістю понад 11 мільйонів гривень, було направлено на новий розгляд.

Згідно з обвинувальним актом, наприкінці 2019 - на початку 2020 року прокурор місцевої прокуратури Києва був залучений до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури. Прокурор використав надані йому повноваження для фальсифікації процесуальних документів та незаконного заволодіння 8 кг золота, вилученого під час обшуку.

Однак деякі судді вирішили закрити справу, оскільки не були згодні з рішенням ВАКС про продовження строку досудового розслідування, яке було винесено під час досудового слідства. Суд вирішив, що це рішення не має жодних правових наслідків, і закрив провадження у справі після закінчення відповідного строку розслідування. Прокурор САП не погодився з рішенням суду і оскаржив його.

Заслухавши аргументи сторін, Апеляційний суд дійшов висновку, що прокурор САП діяв у межах строків досудового розслідування, встановлених ВАКС, і не був уповноважений діяти інакше відповідно до чинного законодавства. Відповідно, суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора в повному обсязі і повернув справу на повторний розгляд до ВАКС.

Нагадуємо, що в Києві підприємець на бюджетні кошти поставив несправне обладнання до лікарень. Під час розпалу пандемії Covid-19 зловмисник за державні кошти поставив медичним закладам рентгенівські апарати. Це обладнання не відповідало необхідним технічним та якісним характеристикам, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 13 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


bazilio

30 січня 2023, 14:49

а скільки він встиг сховати поки ви чухались???

bazilio

30 січня 2023, 14:47

а скільки він встиг сховати поки всі чухались???

Донецьк

30 січня 2023, 14:02

Ех не поділився прокурорчик вкраденим золотом, то і буде покараний, а кому золото дістанеться...

киев12345

30 січня 2023, 13:46

интересно, один поставил некачественное оборудование в больницы, но ведь кто-то его принимал и сдавал в эксплуатацию?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися