Посадовець з Укрзалізниці коригував ракетні удари по Києву

Служба безпеки викрила російського агента у лавах Укрзалізниці

СБУ викрила співробітника "Укрзалізниці", який працював на ФСБ і коригував ракетні удари по Києву. Служба безпеки викрила російського агента, який перебував на посаді у держакціонерному товаристві "Укрзалізниця". Про це повідомляє СБУ.

Виявилося, що фігурант є діючим посадовцем Регіональної філії "Південно-Західна залізниця", якого після повномасштабного вторгнення спецслужба Російської Федерації залучила до таємної співпраці. У разі окупації загарбники обіцяли чоловікові лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях.

Зловмисник підтримував постійний зв'язок із співробітником ФСБ, який координував його розвідувально-підривну діяльність проти України.

Насамперед окупантів цікавили відомості про час і місце руху військових ешелонів ЗСУ з озброєнням та боєприпасами. Крім того, прислужник ворога намагався передати окупантам координати енергогенеруючих підприємств у Києві.

У разі отримання розвідувальних даних рашисти планували використати їх для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі. Але співробітники СБУ спрацювали на випередження – вчасно викрили російського агента, задокументували його злочинну діяльність і затримали в Чернігові.

Під час обшуків у фігуранта правоохоронці знайшли смартфон із доказами законспірованого спілкування з представниками російських спецслужб.

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проводиться розслідування щодо притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників російської агентури. Порушникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що зрадник, який координував удари по Києву з "Градів" і "Смерчів", проведе у в'язниці 15 років. Служба безпеки зібрала вагомі докази причетності ще одного поплічника рашистів, який коригував прицільні ракетні удари по столиці на початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: https://t.me/SBUkr/7021


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Катерина

12 лютого 2023, 15:30

Це повний піпець! Потрібно перевірити всіх працівників держаних служб, які мають родичів в рф, або їздили туди останні 5років. Це майже всі завербовані працівники. Особливо їх багато в Одесі, Запоріжжі і Дніпрі.

Надія

11 лютого 2023, 18:02

2-3 роки посидить у безпеці, потім випустять достроково за добру поведінку, як завжди. Довічне треба давати під час війни без права перегляду терміну. Дивні у нас закони щодо воєнних злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися