У Києві затримали "чорних фармацевтів": подробиці (ВІДЕО)

Викрито масштабну схему розповсюдження фальсифікованих ліків

У Києві відбулися обшуки та затримання учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих лікарських засобів. Подробиці розповіли у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними відомства, прикордонники викрили масштабну схему підробки дорогих ліків та за підтримки інших силових структур затримали "чорних фармацевтів". Під час обшуків у ділків знайшли та вилучили три десятки коробок та десять пакетів з лікарськими засобами. Деякі вилучені ліки коштують у роздрібній торгівлю по п’ять тисяч доларів за упаковку.

Окрім того, в учасників схеми знайшли наклейки з голограмами та QR-кодами для пакування сфальшованих медичних препаратів. У фігурантів кримінального провадження вилучили іноземну валюту в еквіваленті понад один мільйон гривень, мобільні термінали, ноутбуки, банківські карти, чорнові записи та автотранспорт. Триває досудове розслідування злочинів, пов’язаних з фальшуванням ліків. Ділкам інкримінують кілька статей Кримінального кодексу України, зокрема контрабанду.

столична митниця передала українським військовим понад 16,5 тон конфіскованих засобів гігієни. Зубні пасти та щітки, шампуні, а також пральний порошок та мило ввезли в Україну до початку повномасштабного вторгнення російських військ та розмістили на митному складі Київської митниці. Після російського вторгнення через заборону митного оформлення товарів, які належать резидентам Росії, власник вантажу намагався передати право власності на свій товар компанії з іншої країни. Стосовно російського бізнесмена зараз у Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, а належні йому засоби гігієни вилучили. 

Нагадаємо, у Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постануть перед судом. Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості.

Читайте також, що київські митники попередили вивіз до США рідкісних артефактів.

Читайте также