У Києві заарештували колишнього заступника міністра

Що відомо про скандальну справу з отриманням хабаря

У Києві заарештували колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василя Лозинського, якого впіймали на хабарі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

У відомстві повідомили, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) в повному обсязі задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. ВАКС обрав колишньому заступнику міністра розвитку громад, підозрюваному в одержанні хабаря, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак посадовець має альтернативу внести 50 мільйонів гривень застави. Строк дії запобіжного заходу призначено до 22 березня 2023 року. Новим рішенням суд скасував домашній арешт Лозинського.

Заступника міністра розвитку громад Василя Лозинського затримали у січні під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. В Національному антикорупційному бюро України заявили, що гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку за завищеними цінами. Учасники корупційної схеми змовились з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 мільйонів гривень вартістю. Посередники мали за це передати держслужбовцям цю суму як "винагороду". Посадовця одразу ж звільнили з роботи в міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили злочинну схему заволодіння активами майже трьох десятків підприємств. Схему рейдерського захоплення організував 41-річний киянин. В нього також було вісім спільників. На підставі підроблених документів вони намагалися переоформити корпоративні права на підконтрольних людей для подальшого продажу третім особам.

Нагадаємо, у Києві через збитки на оренді ринку "Рибалка" керівники Департаменту комунальної власності столиці постануть перед судом. Шевченківська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника за фактом службової недбалості.

Читайте також, що у Києві затримали учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих ліків.

Читайте также