Генпрокурор розповів про звірства окупантів у Київській області

Генпрокурор Андрій Костін розповів про військові злочини окупантів у Київській області

Наразі встановлено причетність 91 російського військовослужбовця до злочинів у Бучі Київської області. Генеральний прокурор Андрій Костін розповів про це конгресменам США, які відвідали місто. Вони оглянули місця масових злочинів і зустрілися з тими, хто пережив окупацію.

Андрій Костін повідомив, що за час окупації російські війська скоїли понад 9 000 воєнних злочинів у Бучанському районі Київської області, вбивши понад 1 700 цивільних осіб, у тому числі близько 700 у Бучі.

"Після звільнення ми виявили масові поховання з понівеченими тілами чоловіків, жінок, дітей. Тортури, вбивства, сексуальне насильство. Це і є справжнє обличчя "руського миру" та режиму рф, який засновано на повній зневазі до принципів прав людини та гуманітарного права", – констатував Андрій Костін.

Наразі ідентифіковано 91 російського військовослужбовця, причетних до цих військових злочинів. Докладаються зусилля щодо притягнення всіх причетних до відповідальності.

Генеральний прокурор подякував конгресменам за позицію США щодо суверенітету, територіальної цілісності та свободи України.

Нагадуємо, що Бучанська міська рада з Київською обласною державною адміністрацією та спільно з партнерами реалізують проект комплексного відновлення вулиці Вокзальна в Бучі.

Читайте также