У Київській області подружжя зробило бізнес на контрабанді артефактів (ФОТО)

Старовинні монети відправляли за кордон поштою

У Київській області викрили масштабну контрабанду старовинних монет Римської імперії та Кримського ханства до США. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що подружжя з Фастова через міжнародні поштові відправлення незаконно відправило до США старовинні монети під виглядом документів. Контрабандисти відправили 210 монет Римської імперії та Кримського ханства. Ці древні гроші становлять колекцію археологічних предметів першої половини I – XVI століття нашої ери і належать до культурних цінностей. Приховані монети виявили під час митного контролю.

У подружжя за місцем проживання подружжя провели обшуки та вилучили значну кількість стародавніх монет, мобільні телефони, сім-карти та докази здійснення міжнародних відправлень. Сімейній парі повідомили про підозру за фактом контрабанди культурних цінностей. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у січні цього року столичні митники також запобігли незаконному вивезенню до Польщі старовинних монет, чотири з яких мають культурно-історичну цінність, а решта — історичну цінність. Дев'ять монет Речі Посполитої, сім монет Королівства Польського, Великого Князівства Литовського та Королівства Прусія, а також дві монети часів Російської імперії виявили працівники Київської митниці у міжнародному поштовому відправленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що київські митники вилучили з міжнародних відправлень пів десятка монет часів Римської імперії. На митниці викрили відразу 14 спроб незаконного пересилання з України старовинних монет. Монети відправляли двоє чоловіків з Хмельницького. Посилки прямували до Канади, США та Чилі. У міжнародних відправленнях знаходилося 48 монет різного віку, найстаршій з яких — майже дві тисячі років. Всі монети мають історичну цінність.

Читайте також про ТОП-10 резонансних затримань від Київської митниці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Максим

2 березня 2023, 14:10

У той час як чиновники і їхні посіпаки розкрадають мільярдами, це все замилування очей громадянам України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися