У Київській області держслужбовці провернули схему з розтрати коштів

Судитимуть ексдиректора та начальника відділу комунального підприємства

На Київщині судитимуть колишнього директора та начальника відділу комунального підприємства за розтрату 800 000 гривень з бюджету. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Прокурори Обухівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора та начальника відділу комунального підприємства Васильківської міськради за обвинуваченням у службовому підробленні та розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах за попередньою змовою.

За результатами слідства стало відомо, що обвинувачені у 2019-2020 роках уклали договори з фізичною особою-підприємцем на ремонт транспортних засобів, які перебували на балансі комунального підприємства.

Відповідно до затвердженого керівником підприємства плану розкрадання бюджетних коштів, начальник відділу виготовив акти приймання виконаних робіт з неправдивими даними, які надав на підпис фізичній особі-підприємцю та директору. У подальшому підприємство безпідставно перерахувало бюджетні кошти на загальну суму 800 000 грн за нібито виконані роботи.

Під час досудового розслідування накладено арешт на майно обвинувачених та заявлено цивільний позов про відшкодування збитків.

Нагадуємо, що колишнього керівника Міжнародного аеропорту "Бориспіль" засуджено до п'яти років позбавлення волі. Держслужбовець порушив чинне законодавство та незаконно передавав приміщення в оренду підприємцям за заниженою ціною, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму понад 15,7 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися