Під час реконструкції Київського зоопарку пропали мільйони

Що відомо про корупційну схему у Київському зоопарку

У Києві через завищення вартості виконаних робіт з реконструкції в столичному зоопарку недорахувалися понад два мільйони гривень. Подробиці корупційної схеми розповіли в Київській міській прокуратурі та поліції, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у 2017 році між директором комунального підприємства та приватним підприємством був укладений договір на реконструкцію одного з об’єктів Київського зоопарку. Підрядник мав провести реконструкцію павільйону для утримання та зимового експонування приматів.

По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів робіт. Документи були підписані виконувачем обов’язків керівника комунального підприємства, провідним інженером з технічного нагляду за будівництвом та директором підрядної організації. Будівельно-технічна та економічна експертизи встановили завищення вартості виконаних робіт. Таким чином столичному бюджету завдано збитки на понад два мільйони гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідство триває. Правоохоронці перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб. 

Нагадаємо, на Київського міського голову Віталія Кличка подали заяву в Національне агентство з питань запобігання корупції через скандальну передачу в оренду землі в Оболонському районі столиці. Скандал виник через передачу в оренду землі в парку "Наталка". Подробиці — за посиланням. У Київській міській раді стверджують, що землю передали в оренду цілком законно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київському зоопарку придбали для горіли Тоні спеціальну піч, що може зігріти його навіть в умовах блекауту. В столичному зоопарку розповіли, що у вольєрах, де мешкають найбільш чутливі до температур та освітлення тварини, встановлюють дров'яні печі та акумуляторні ліхтарі. Ці прилади працюють й при відсутності електроенергії. Для обігріву зимового помешкання горили Тоні в зоопарку встановили дров’яну піч – булер’ян. Це допомагає підтримувати тепло у приміщенні навіть у саму морозну погоду. Для цієї тварини температура в оселі має бути не меншою за 19 градусів тепла.

Окрім того, в Київському зоопарку анонсували велику експозицію з врятованими під час повномасштабної війни єнотами та пообіцяли, що херсонських кавунів вистачить на всіх.

Читайте також, що в Київському зоопарку змушені готувати їжу для тварин в пічці на дровах.

Читайте также