У Київській області викрили шахрая, який набрав кредитів на військових ЗСУ

Поліція Київської області затримала шахрая, який ошукував військових

Правоохоронці Київської області викрили мешканця Дніпропетровської області, який оформив кредити на суму понад 2 мільйони гривень на безвісти зниклих військовослужбовців Збройних сил України. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито зловмисника та повідомлено йому про підозру за фактами шахрайства та незаконного поводження з боєприпасами.

За інформацією слідства, мешканець Кривого Рогу отримав персональні дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно–обчислювальну техніку та дублікат SIM-карти, підозрюваний оформив кредит на ім'я військовослужбовця. Потім він перевів гроші на підконтрольні собі банківські рахунки і здійснив кілька розрахунків в терміналах. Зняті гроші він використав на особисті потреби.

За попередніми даними, зловмисник використав дані близько 20 зниклих безвісти військовослужбовців для оформлення грошових позик в аналогічний спосіб. Загальна сума позик перевищила 2 мільйони гривень.

Чоловіка затримали і подали клопотання до суду щодо взяття зловмисника під варту. Під час обшуків у фігуранта було вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів, банківські картки та готівку, а також гранату.

Наразі триває встановлення повного кола осіб, причетних до злочину, а також потерпілих.

Нагадуємо, що Служба безпеки України на Київщині викрила шахраїв, які від імені місцевої влади збирали гроші для Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися