У Київській області незаконно захопили частину берега Дніпра

Землі були внесені до статутного капіталу юридичної особи, пов'язаної з українським нардепом

У державну власність повернуто частину берегу річки Дніпро вартістю понад 315 млн грн у селищі міського типу Козин. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори в апеляційному порядку відстояли повернення у державну власність земельної ділянки площею вісім гектарів та вартістю понад 315 мільйонів гривень.

Встановлено, що частина берегу річки Дніпро знаходиться в межах Козинської селищної ради та належить до земель водного фонду. Ці землі повинні належати виключно державі або бути в комунальній власності, але були незаконно передані у приватну власність для сільськогосподарських потреб на підставі розпорядження районної державної адміністрації. Крім того, ці землі були внесені до статутного капіталу юридичної особи, пов'язаної з народним депутатом України.

Враховуючи порушення вимог законодавства, прокуратура виступила на захист інтересів держави та подала відповідний позов до суду. Наразі Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про задоволення позову в інтересах Київської обласної державної адміністрації.

Нагадуємо, що в Києві адвокати провернули масштабну схему з захоплення гідроспоруд. У столиці судитимуть двох адвокатів, які заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж Дніпра.

Також Київрада спільно з громадянами виграла судовий процес, який передбачає повернення незаконно захопленої Садиби Дмитрієва у власність територіальної громади Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися