У Києві затримали дезертира зі Служби безпеки України (ФОТО)

Що відомо про зрадника

У Києві затримали колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганській області. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2014 році співробітник управління Служби безпеки України в Луганській області не прибув до нового місця служби та залишився на окупованій території. У подальшому експравоохоронець виїхав з так званої "ЛНР" на підконтрольну Україні територію. Дезертира затримали у Києві.

Колишньому співробітнику управління Служби безпеки України в Луганській області повідомлено про підозру у дезертирстві. Під час обшуків за місцем проживання в нього вилучили мобільні телефони та копії документів. Досудове розслідування здійснюють слідчі Державного бюро розслідування.

Нагадаємо, у Києві шахраї "заробили" на продажі неіснуючих генераторів і палива десятки мільйонів гривень. Аферисти через посередників реєстрували фіктивні фірми з продажу мінеральних добрив, дизельного пального та промислових електрогенераторів. Серед покупців були переважно агропромислові підприємства. Під час спецоперації силовики затримали організатора та дев’ятьох активних учасників банди. Сума збитків потерпілим складає близько 50 мільйонів гривень. Проте, за інформацією правоохоронців, кількість потерпілих від шахраїв значно більша, а сума збитків – понад 100 мільйонів гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, як у Київській області викрили понад два десятки підпільних казино.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися