У Києві за розтрату коштів судитимуть директорів держустанов

Директори комунальних підприємств розтратили держкошти на ремонті парків

Поліція Києва повідомила директорам комунальних підприємств про підозру у розтраті державних коштів, виділених на благоустрій парків. Про це повідомляє столична поліція, передають "Коментарі".

Службовці комунальних підприємств Дніпровської міської ради за сприяння директорів підрядних підприємств привласнили та витратили близько 5 мільйонів гривень з державного бюджету під час робіт з відновлення парків відпочинку.

Слідчі встановили злочинні дії двох директорів комунальних підприємств Дніпровської міськради та трьох керівників підрядних підприємств, які привласнили гроші з державного бюджету під час капремонтів парків відпочинків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє керівників комунальних підприємств придбали у підрядників товари та послуги з благоустрою парків відпочинку Дніпра за завищеними цінами. У рамках досудового розслідування було проведено низку експертиз, які встановили збитки бюджету на загальну суму близько 5 млн гривень.

П'ятьом фігурантам цього кримінального провадження повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що в Києві адвокати провернули масштабну схему з захоплення гідроспоруд. У столиці судитимуть двох адвокатів, які заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж Дніпра.

Читайте также