У Києві судитимуть колаборанта, який вступив у змову з окупантами (ФОТО)

Колаборант організував роботу пунктів обміну валют у тимчасово окупованому Бердянську

Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру колаборанту, який організував пункти обміну валют у тимчасово окупованому Бердянську. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що після окупації міста Бердянськ Запорізької області військами Російської Федерації підозрюваний перебував на підконтрольній Україні території та у змові з іншими особами організував роботу пунктів обміну валют на території тимчасово окупованого міста Бердянськ.

У травні 2022 року підозрюваний вступив у змову з незаконною окупаційною владою щодо реєстрації кількох суб'єктів підприємницької діяльності, отримання відповідних ліцензій та організації роботи пунктів обміну валют.

На підконтрольній Україні території підозрюваний керував цією діяльністю, давав вказівки своїм спільникам, отримував прибуток та організовував передачу коштів окупаційній владі за сприяння у здійсненні цієї діяльності. Він також організував виведення отриманих коштів на підконтрольну Україні територію.

У результаті вжитих правоохоронцями заходів, підозрюваного затримали у Львові. Наразі за клопотанням прокурора суд обрав підозрюваному безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть топ-посадовців окупаційної влади Запорізької області та колишнього керівника "Мелітопольгазу". Столична прокуратура задокументувала злочинну діяльність трьох росіян та двох українців, які обіймали керівні посади в окупаційних органах влади, організовували та контролювали роботу цих фейкових державних органів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися