У Київській області на продажу гумдопомоги викрили благодійний фонд

Судитимуть трьох учасників організованої групи за фактами продажу гуманітарної допомоги

Трьох членів організованої групи судитимуть за продаж гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України на суму близько 800 тисяч гривень. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що обвинувачені у складі організованої групи створили злочинну схему реалізації гуманітарної допомоги, отриманої від підприємств та організацій. З метою приховування злочинної діяльності вони створили благодійний фонд, до якого надходили благодійні пожертви та гуманітарна допомога для потреб військових частин Збройних сил України та мешканців територій, які постраждали від бойових дій.

Отриману гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та медикаментів вони реалізовували через продуктові магазини, торгові точки, аптеки та фізичних осіб-підприємців. Гроші з рахунку благодійного фонду обвинувачені виводили в готівку через підконтрольних ФОП.

Загалом учасники злочинної групи реалізували товари гуманітарної допомоги та використали на власні потреби благодійні пожертви на загальну суму майже 800 000 гривень.

Нагадуємо, що правоохоронці Київської області викрили чоловіка, який оформив кредити на суму понад 2 мільйони гривень на безвісти зниклих військовослужбовців Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

15 березня 2023, 14:34

Таких собак треба не судити, а карати привселюдно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися