Киянина судитимуть за контрабанду цінної старовинної книги (ФОТО)

Чоловік намагався перевезти на територію Польщі старовинну книгу 17 століття

У Київській області перед судом постане чоловік, який спробував незаконно вивезти з України старовинну книгу 17 століття вартістю понад 10 000 доларів США. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно киянина за закінчений замах на контрабанду культурних цінностей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік намагався вивезти до Польщі старовинну книгу 17 століття під назвою "Пролог".

Обвинувачений був затриманий під час спроби перетину митного кордону. Під час огляду серед його речей було виявлено книгу, що становить культурну цінність. Чоловік приховав антикваріат у валізі серед особистих речей.

Згідно з висновком експерта, вартість вилученої книги перевищує 10 000 доларів США.

Нагадуємо, що столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії. Столичне підприємство використало підроблені документи про походження насіння соняшнику.

Також київські митники виявили в очищувачі повітря схованку з сигаретами, які українець намагався незаконно відправити до Італії. Стало відомо, що відправник з Кропивницького приховав пачки "Kent", "Marlboro" та "Rothmans" в порожнинах приладу для очищення повітря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Укроп

19 березня 2023, 14:06

Чия це книга? Його? З його родинного спадку чи законно придбана у законних власників? Так чому "шановна" влада бере на себе сміливість розпоряджатися його особистим майном? Хочете мати у власності - викупіть, але ціну диктуватимете не ви! А якщо не його - кваліфікація має бути за іншими статтями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися