У Києві викрили зловмисника, який фінансував окупантів

Кіберполіція викрила зловмисників на фінансуванні окупантів

У Києві, Харківській та Кіровоградській областях кіберполіція викрила зловмисників, які фінансували окупантів. Фігуранти "донатили" гроші російським військовим та незаконним збройним формуванням так званих "ЛДНР". Про це повідомляє національна поліція України.

Стало відомо, що вісім мешканців з різних регіонів України перераховували кошти окупаційним військам та представникам псевдореспублік "ЛДНР". Інформацію про збір коштів вони отримували з пропагандистських Telegram-каналів. Загалом зловмисники перерахували близько 200 тисяч гривень на криптогаманці, створені росіянами.

Під час операції кіберполіція заблокувала вісім криптогаманців, які використовувалися у злочинних цілях. Загальний залишок коштів на цих рахунках становить близько двох мільйонів гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання зловмисників у Києві, Харківській та Кіровоградській областях. Вилучено ноутбуки, жорсткі диски, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки та чорнові записи.

Відкрито кримінальне провадження за фактом фінансування тероризму. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Києві перед судом постали учасники злочинної організації за вчинення шахрайства на 5 млн грн під виглядом інвестування в криптовалюту. Мешканець Києва створив та очолив злочинну організацію, метою якої було незаконне заволодіння коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися