Експосадовцю КМДА повідомили про підозру у службовій недбалості

Службова недбалість підозрюваного спричинила тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди громаді Києва

Колишньому директору Департаменту КМДА повідомили про підозру у нанесенні збитків на понад 1 млн грн через службову недбалість. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Шевченківська окружна прокуратура повідомила колишньому голові Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА у службовій недбалості із тяжкими наслідками для охоронюваних законом громадських інтересів.

Згідно з матеріалами слідства, між Головним управлінням житлового забезпечення та комунальним підприємством "Житлоінвестбуд-УКБ" був укладений договір оренди нежитлових приміщень площею 1409,3 квадратних метрів по вулиці Володимирській у Києві для виконання функцій, передбачених статутом.

Проведена аудиторська перевірка підтвердила, що в порушення методики розрахунків оплати за користування комунальним майном, орендна ставка за укладеним договором оренди та його умови впродовж 2016-2019 років не змінювилася Департаментом КМДА. Таким чином, нерухомість територіальної громади міста тривалий термін здавалася в оренду за заниженою ціною.

Внаслідок неналежного виконання підозрюваним своїх службових обов'язків територіальна громада міста Києва недоотримала орендну плату на суму понад один мільйон гривень.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та пред'явлення цивільного позову в інтересах Київської міської ради про відшкодування завданої фігурантом шкоди.

Нагадуємо, що повідомлено про підозру начальнику управління Київської міської державної адміністрації, який вимагав 500 доларів США за надання місць на ярмарках у столиці.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися