У Києві та області викрили великий наркосклад та арсенал зброї (ФОТО)

У нарколабораторії виготовлялися великі партії наркотичних речовин та психотропів

У Києві та області викрили нарколабораторію зі складом "продукції" на 10 млн гривень та арсенал зброї. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Оболонська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного мешканця Київської області за фактами виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах з метою збуту, а також незаконного зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.

Так, під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний спільно з іншими особами виготовляв у нарколабораторії великі партії наркотичних та психотропних речовин для збуту через інтернет-магазини по всій території України.

Під час розслідування правоохоронці провели обшуки в Києві та Київській області. У результаті було виявлено лабораторію з виробництва метадону та амфетаміну, а також склад, де зберігалася готова продукція вартістю 10 мільйонів гривень.

За результатами обшуків вилучено понад 16 кг метадону, 1 кг психотропної речовини амфетамін, понад 100 літрів прекурсорів та 75 одиниць лабораторного обладнання.

Крім того, вилучено 37 гранат різного маркування, 8 запалів УЗРГМ, 5 одиниць вогнепальної зброї та понад 4 000 набоїв різного калібру.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

Кримінальне провадження стосовно інших співучасників виділено в окреме провадження, досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в Києві поліція викрила ділків, які продавали прекурсори та обладнання утримувачам нарколабораторій. Серед пропонованих ними товарів - лабораторне обладнання, різні прекурсори та реактиви для синтезу наркотичних і психотропних речовин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися