Київські слідчі викрили російську фінансову піраміду на 40 мільйонів доларів

Правоохоронці викрили масштабну шахрайську схему, замасковану під проект з інвестування

Столичні правоохоронці викрили російську організацію, яка влаштувала фінансову піраміду на 40 мільйонів доларів. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі викрили масштабну шахрайську схему, замасковану під фінансовий проект з інвестування. Стало відомо, що аферисти створили проект, суть якого полягала в інвестуванні грошей громадянами та нібито отримання ними великих прибутків. Таким чином зловмисники ошукали більше тисячі осіб.

До незаконних оборудок причетні близько десяти осіб, зокрема громадяни Росії. Фігуранти пропонували потенційним інвесторам вкладати гроші нібито в акції провідних технологічних компаній світового рівня та обіцяли їм великі прибутки за короткий проміжок часу. Також шахраї заохочували клієнтів "бонусами" у разі залучення до проекту нових інвесторів. Однак насправді це був завідомо неприбутковий проект, а отримані від злочинної схеми кошти розподілялися між організаторами фінансової піраміди. 

Встановлено, що фонд був започаткований росіянином та з 2017 року почав розвиток на території інших держав, в тому числі і в Україні. Загалом дохід організаторів схеми становив близько 40 млн доларів США. За результатами обшуків у офісі в Києві та за адресами проживання фігурантів слідчі вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи та рекламну продукцію.

Наразі правоохоронці повідомили про підозру одному із учасників злочинної схеми - уродженцю іноземної держави, 1968 року народження. З іншими учасниками злочинної схеми тривають слідчі дії. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадуємо, що в Києві перед судом постали учасники злочинної організації за вчинення шахрайства на 5 млн грн під виглядом інвестування в криптовалюту. Мешканець Києва створив та очолив злочинну організацію, метою якої було незаконне заволодіння коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися