На Київщині викрили масштабну схему незаконної вирубки дерев (ВІДЕО)

Подробиці розповіли в поліції

У Київській області викрили масштабну схему нелегальної вирубки дерев і збуту деревини. Про це розповіли в регіональній поліції, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, посадовці знищували масиви дерев задля отримання прибутків від продажу матеріалів під виглядом санітарної очистки лісу. До злочинного угруповання причетні дев’ять осіб. Вони організували незаконне вирубування лісу на території двох районів Київської області.

"У Білоцерківському районі деревину збували у вигляді дров, а у Вишгородському — продаючи дошками", — заявили в поліції Київської області.

Після спилювання дерев їх везли до пилорам, де здійснювали подальшу переробку лісоматеріалів. Незаконно вирубані дерева продавали людям без документації. Поліцейські провели 15 обшуків у Києві, а також на території Київської та Житомирської областей. Правоохоронці знайшли чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, банківські картки, пломби для чипування деревини та інші речові докази щодо підпільних рубок лісу. Суму збитків державі оцінили у понад чотири мільйони гривень.

"Це не перший і, на жаль, поки не останній випадок злочинів проти довкілля, тому маємо надію на ініціативу та плідну і, головне, результативну співпрацю зі спеціалізованими державними правоохоронними органами", — прокоментував керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

За фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу та зловживання владою триває досудове розслідування. Фігурантам кримінальної справи загрожує до семи років тюрми.

у Києві висадять десятки тисяч рідкісних екзотичних дерев. Три десятки тисяч насіння дерева гінкго столиці передав меценат з Німеччини. Ці дерева належать до найдавніших видів та вважаються символом надії через неймовірну стійкість. Спочатку насіння дерева гінкго будуть проростати у теплицях столиці, потім їх висадять у парках та скверах Києва.

Читайте также