Бюджет Києва буде поповнено більш ніж на 2,5 млн гривень: подробиці

Прокурори домоглися стягнення з двох суб’єктів господарювання безпідставно збережених коштів

Завдяки прокурорському реагуванню бюджет Києва буде поповнено більш ніж на 2,5 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Прокурори Оболонської окружної прокуратури міста Києва відстояли в суді інтереси держави та домоглися стягнення з двох суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Оболонського району, понад 2,5 млн грн безпідставно збережених коштів за користування двома комунальними земельними ділянками.

Установлено, що двоє суб’єктів господарювання без законних правових підстав використовували дві комунальні земельні ділянки у Оболонському районі міста Києва, не сплачуючи при цьому орендну плату. 

Завдяки своєчасному та ефективному реагуванню прокурора рішенням Господарського суду міста Києва відповідачів зобов’язали повернути до бюджету Києва понад 2,5 млн грн безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками.

Нагадуємо, що прокуратура через суд стягнула 1,7 млн грн з підприємства, яке 2 роки не сплачувало кошти за користування землею. Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та з 2021 року використовувало її, не сплачуючи при цьому орендну плату.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися