За збір розвідданих про оборону Києва затримали мешканця столиці (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про державну зраду киянина

Служба безпеки України викрила ще одного поплічника російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. Про це розповіли в СБУ та Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Для цього об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу українських військових об’єктів. Потім мешканець столиці надсилав російським спецслужбам розвіддані про оборону Києва.

Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів Збройних сил України, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ своєчасно викрили шпигуна, поетапно задокументували злочинну діяльність і затримали його в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Під час обшуків у затриманого киянина знайшли мобільний телефон з доказами передачі російським окупантам закритих відомостей. Мешканцю столиці повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Шпигун перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.


Нагадаємо, на Київщині перекрили міжнародний канал торгівлі людьми. Чоловік вербував та переправляв за кордон українок для сексуальної експлуатації. Сутенер з Сумської області у Telegram-каналах разом із спільниками пропонували молодим жінкам "високооплачувану роботу" в різних країнах світу. Мова йде про Грецію, Францію, ОАЕ, Швецію, Німеччину та Норвегію. Після того, як жінки погоджувались, організатор купував квитки, винаймав житло та переправляв через державний кордон України. Дівчатам обіцяли дохід від 1000 євро на день.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщини викрили масштабну шахрайську схему. Мешканець Софіївської Борщагівки ошукав три сотні клієнтів по всій Україні на продажі "стіків" для електронних цигарок. Торгував на онлайн-платформах, отримував замовлення, але замість реального товару відправляв клієнтам звичайні муляжі у брендованих коробках.

Читайте також, що у Києві затримали посадовця райдержадміністрації, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися