Стали відомі подробиці потужних обстрілів Києва дронами-камікадзе

В кількох районах столиці є пошкодження, травмовані люди

У Києві внаслідок потужних нічних атак дронами-камікадзе є пошкодження в кількох районах столиці, поранені люди. Подробиці обстрілів розповів начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, у Києві внаслідок падіння уламків збитих ударних безпілотників пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автомобілі та газопровід. Медики, рятувальники та інші екстрені служби працюють на місцях. В Солом’янському районі столиці відомо про падіння уламків на злітну полосу аеропорту "Київ (Жуляни)".

"В Солом’янському районі пошкоджено резервуар (п’ять тон) з витоком дизельного палива (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та п’ять легкових авто", — повідомив Попко.

Внаслідок нічної повітряної атаки в Святошинському районі столиці:

·       ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім автомобілів і ще одне авто горіло.

·       зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади;

·       є падіння уламків на проїжджу частину.

·       травмовано п’ятеро людей, їм надана медична допомога.

"У Шевченківському районі столиці ймовірно, сталось падіння уламків на окрему двоповерхову будівлю. Пошкоджено газову трубу високого тиску з горінням газового факелу. Працює переносний лафетний ствол, полум’я збито, працює ДСНС та газова служба", — розповів начальник КМВА.

Російські окупанти значно збільшили щільність повітряних атак Києва з початку травня.

"Тільки з початку травня, за перші вісім днів місяця, рашисти здійсни вже чотири повітряних атаки! Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми безпілотникам", — зазначив Попко.

Керівник Київської міської військової адміністрації поінформував, що столицю атакували з різних напрямків іранськими баражуючими боєприпасами типу "шахед". В повітряному просторі Києва виявили та знищили понад 30 дронів-камікадзе.

Нагадаємо, викрили шпигуна російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ затримали шпигуна в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що на підльоті до Києва українські військові збили гіперзвукову ракету "Кинджал".

Читайте также