На підльоті до Києва збили гіперзвукову ракету "Кинджал" (ФОТО)

ЗСУ вперше успішно перехопили ворожу ракету такого типу

На підльоті до Києва українські військові збили гіперзвукову ракету "Кинджал". Про це заявив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, передають "Коментарі".

Командувач Повітряних сил ЗСУ підтвердив, що днями російську ракету "Кинджал" збили в небі Київщини та натякнув на успішну роботу американського зенітно-ракетного комплексу "Патріот". Офіційній заяві про збиття балістичної ракети передувала інформація, оприлюднена в ЗМІ. Defense Express отримав фото уламків — носового обтічника зі слідами ураження ракети Х-47 "Кинжал", якою російські окупанти намагались уразити Київ вночі у четвер, 4 травня.

"Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили "не имеющий аналогов" "Кинджал"! Сталось це під час нічної атаки 4 травня у небі Київщини. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії", — заявив Олещук.

Командувач Повітряних сил ЗСУ закликав не оприлюднювати завчасно інформацію про роботу ПВО, якою може скористатися ворог.

"Ми обов’язково повідомлятимемо що, де, чим, і коли збили! На все свій час. Коли чутно гучні вибухи в повітрі, моя донька щоразу заспокоює сусідів словами: спокійно, працює наша ППО! Поговоріть і ви із своїми сусідами, допомагайте один одному у важкі хвилини, вірте в наші Повітряні сили, вірте в ППО! Україна – переможе!" — додав командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Нагадаємо, викрили шпигуна російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ затримали шпигуна в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що у Києві внаслідок падіння безпілотників сталися масштабна пожежа в ТЦ та в парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися