Артефакти на мільйони доларів передали музею у Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Що конфіскували під час обшуків у політика

У Києві цінні знахідки вартістю мільйони доларів передали на відповідальне зберігання до Національного музею історії України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції та Офісу генерального прокурора України.

В межах розслідування кримінального провадження за фактами здійснення групою осіб господарської діяльності з незаконними органами влади на тимчасово окупованій території провели обшуки у членів цієї групи, у тому числі народного депутата України II-IV скликань. Правоохоронці виявили колекцію старожитностей під час обшуків у нардепа.

"Виявлено документи щодо здійснення незаконної господарської діяльності на тимчасово окупованій території АР Крим та Донецької області, велику колекцію старожитностей, які ймовірно були протиправно вилучені з Музейного фонду України, у тому числі предметів, здобутих внаслідок незаконного проведення пошукових робіт на об’єктах археологічної спадщини", — заявили в Офісі генпрокурора України.

Серед вилученого під час обшуків є унікальний гунський меч із золотим оздобленням, золота візантійська ікона ХІ-ХІІ століть, прикраси, шоломи, ікони, інші предмети, які мають історичну та культурну цінність. Усі вилучені цінні знахідки передали на відповідальне зберігання до Національного музею історії України. В подальшому планується призначення судової-мистецтвознавчої експертизи для встановлення культурної цінності цих об’єктів.


Нагадаємо, на Оболонському острові у Києві під час будівельних робіт знайшли рідкісні артефакти старослов’янських часів. Однак науковців на Оболонський острів не допустили. На Оболонському острові знайшли козацьку люльку, жіночу прикрасу у формі півмісяця III–VIII століть, кераміку, монети і кулі від мушкетів. Перед початком забудови Оболонського острова дослідження, попри наполягання співробітників Інституту археології, не проводилися. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися