На Київщині затримали посадовців за отримання хабарів (ФОТО)

Корупціонери "заробляли" на реєстрації сільгосптехніки

У Київській області затримали службових осіб Держпродспоживслужби, які налагодили схему отримання хабарів за реєстрацію сільгосптехніки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

За даними відомства, викрито і повідомлено про підозру чотирьом співробітникам Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та приватному підприємцю за фактами вимагання й отримання хабарів. Слідство встановило, що начальник і заступник одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській надавали двом підлеглим спеціалістам усні вказівки створювати штучні перешкоди фізичним та юридичним особам під час реєстрації сільськогосподарської техніки.

Для конспірації систематичного отримання хабарів підозрювані посадовці залучили приватного підприємця. Остання висувала вимогу сплатити вісім тисяч гривень задля безперешкодного проведення реєстраційних дій транспорту та видачу відповідних документів. Підозрюваних затримали.

Працівникам Держпродспоживслужби в Київській області обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. До суду скеровані клопотання про арешт майна підозрюваних, а також відсторонення затриманих працівників Держпродспоживслужби від займаних посад. Наразі перевіряється їхня причетність до отримання грошей за реєстрацію близько пів сотні одиниць техніки.

Нагадаємо, у Києві за фактом загоряння карети швидкої допомоги на Печерську розпочали кримінальне провадження. Внаслідок пожежі одна людина загинула, ще двоє отримали опіки. Загоряння автомобілю швидкої медичної допомоги сталося на території лікарні на вулиці Шовковичній. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області сталася смертельна ДТП. Аварія, під час якої трагічно загинув чоловік, сталася на території Великодимерської громади. Водій Dodge з’їхав у кювет та врізався в дерево. Автомобіль загорівся, під час пожежі чоловік загинув.

Окрім того, під Києвом на Житомирській трасі сталася ДТП за участі двох позашляховиків. Від сильного удару обидва джипи викинуло на "зустрічку", а Lexus ще й перекинувся.

Читайте також, що у Київській області водій іномарки збив дитину та втік з місця ДТП.

Читайте также