Депутатку Київради підозрюють у вчиненні ДТП під дією наркотиків

Підозрювана Ярина Ар’єва визнала провину в аварії, але не у вживанні наркотиків

Депутатці Київської міської ради повідомили про підозру у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, дорожньо-транспортна пригода сталася 27 листопада 2022 року у Києві. Керуючи автомобілем Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, водійка рухалася по проспекту Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської. На нерегульованому пішохідного переході, водійка збила жінку-пішохода. Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні травми. У жінки-пішохода переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закрита черепно-мозкова травма та інші ушкодження.

В столичній прокуратурі зазначили, що 23 травня 2023 року суд обрав підозрюваній в скоєнні ДТП з тяжкими наслідками запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 06:00 строком на два місяці. В прокуратурі з цим не згодні та мають намір оскаржувати рішення суду. У відомстві не називають ім’я підозрюваної депутатки Київміськради. Однак відомо, що мова йде про Ярину Ар’єву. Їй загрожує від трьох до восьми років тюрми з позбавленням права керувати транспортом на строк до восьми років.

Підозрювана у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння Ярина Ар’єва відреагувала на звинувачення Київської міської прокуратури на своїй сторінці у Facebook. Депутатка Київради стверджує, що постраждала жінка раптово вийшла на дорогу без світловідбиваючих елементів, а вона не встигла зреагувати.

"Добре, що їхала з дозволеною швидкістю, що показала експертиза. Моя родина одразу почала допомагати цій жінці з лікуванням, чому є всі підтвердження. Мені дуже шкода і я, як водій, визнаю свою провину. І ми зараз з представниками постраждалої жінки завершуємо перемовини щодо цієї справи", — заявила Ар’єва.

Вживання наркотиків підозрювана категорично заперечила та наголосила, що експертиза, зроблена після ДТП, нічого не виявила. "І у мене навіть не забрали водійські права", — зазначила депутатка. У звинуваченнях щодо вживання наркотиків Ярина Ар’єва звинуватила ієрархів московського патріархату та правоохоронців:

"Раптом через півроку випливає експертиза зі слідами наркотиків, яких я не вживала. Через півроку! Я останні два місяці активно брала участь в акціях проти УПЦ біля Лаври. Ієрархи моспатріархату мають великий вплив на правоохоронні органи і це є явно спланована дискредитація".

Як пише видання "Апостроф", депутатку Ар'єву підозрюють у скоєнні ДТП в районі станція метро "Почайна" у Києві наприкінці листопада 2022 року. За даними слідства, підозрювана, керуючи технічно справним автомобілем, наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, відволіклася від керування та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження.

"Водійка об’єктивно мала змогу виявити пішохода та дати їй можливість перейти дорогу, однак не зробила цього, заподіявши потерпілій численних тяжких травм", – розповіла речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

У клопотанні про обрання запобіжного заходу слідчі просили суд врахувати поведінку Ар'євої під час проведення досудового розслідування.

"Ар'єва неодноразово викликалася для проведення слідчого експерименту на місці даної пригоди. При цьому, дати проведення слідчих експериментів з Ар'євою та її захисником завчасно погоджувалися, однак 21.03.2023, 28.03.2023 та 06.04.2023 вона для їх проведення не прибувала, докази які б підтверджували поважність причин неприбуття не надала. Таким чином, під час проведення досудового розслідування ігнорувала процесуальні обов’язки учасника кримінального провадження, перешкоджала проведенню кримінального провадження, оскільки умисно не з’являлася на завчасно погоджені слідчі експерименти", — йдеться в клопотанні.

Прокуратура просила у суду помістити Ар'єву під варту на 60 днів "через її зв’язки і небажання співпрацювати зі слідством". Однак суд виніс рішення про домашній арешт. Прокуратура планує його оскаржувати.

Нагадаємо, поліцейські Київської області затримали чоловіків, які жорстоко катували та вимагали гроші з людей. Банда вчинила серію нападів на господарів приватних будинків у Бучанському та Броварському районах. Озброєні автоматами та пістолетами вони вдирались до будинків вночі, зв’язували та мордували людей. Організатором банди виявився 29-річний мешканець Києва. Цей чоловік перебував у розшуку за бандитизм та угон транспорту. Розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області затримали посадовців за отримання хабарів. Повідомлено про підозру чотирьом працівникам Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та приватному підприємцю за фактами вимагання й отримання хабарів. Слідство встановило, що начальник і заступник одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Київській надавали двом підлеглим спеціалістам вказівки створювати штучні перешкоди підприємцям під час реєстрації сільськогосподарської техніки.

Читайте також, як керівник компанії "Київміськбуд" замість добудови ЖК будує собі імперію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися