Киянина підозрюють у запереченні існування України як держави

Киянину повідомлено про підозру

Киянину, який заперечував існування України як держави, повідомлено про підозру. Про це інформує Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Мешканцю Києва повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України.

За інформацією слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний відмовлявся визнавати злочини держави-агресора. Він стверджував, що росія - сильна і миролюбна країна.

У квітні 2023 року біля Київської духовної академії і семінарії на запитання журналіста про те, чий є Крим, він відповів, що російський, Київської Русі. Киянин відкрито заперечував існування України як держави, збройну агресію рф та тимчасову окупацію частини української території.

У своєму коментарі він також висловив російські наративи про те, що кордони України ніде не зареєстровані і залишилися нам з часів СРСР.

За результатами судової лінгвістичної експертизи було підтверджено, що висловлювання в опублікованих матеріалах містять заперечення збройної агресії росії проти України та тимчасової окупації частини території України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадуємо, що киянину, який виправдовував ракетні удари окупантів по столиці, повідомлено про підозру. Підозрюваний, використовуючи власний акаунт в соціальній мережі, поширював матеріали з виправдовуванням і визнанням правомірною збройної агресії рф проти України та глорифікацією її учасників. У своїх дописах він виправдовував ракетні удари по столиці, а також заперечував факти воєнних злочинів держави-агресора, вчинених окупантами в Бучі.

Читайте также