Суддя, який на смерть збив військового у Києві, неодноразово потрапляв у скандали з алкоголем

Стали відомі нові подробиці резонансного ДТП на блокпосту у столиці

Суддя, який на смерть збив військового Національної гвардії України на блокпосту у Києві, неодноразово потрапляв у скандали, рятуючи п’яних водіїв від покарання. Про це розповіли у Центрі протидії корупції, передають "Коментарі".

Винуватця смертельної ДТП, яка трапилась у Києві цієї ночі в прокуратурі та Державному бюро розслідувань (ДБР) не називають. Однак відомо, що мова йде про голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Цей суддя близько опівночі збив на смерть нацгвардійця на блокпосту при в'їзді в Київ.

"Є свідки, які вказують, що Тандир перебував у стані алкогольного сп'яніння. ДБР пише, що розпочало провадження за відповідною статтею. Сам Тандир неодноразово рятував водіїв, які сідали за кермо напідпитку. Зокрема, саме він 5 років тому закрив провадження за відсутністю події та складу правопорушення в діях судді Києво-Святошинського суду Усатого, який в стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП. Пізніше це рішення скасувала апеляція, але Тандира тодішня ВРП не покарала", — зазначили у Центрі протидії корупції.

Окрім того, в 2015 році, колега Тандира, суддя Макарівського суду Владислав Оберемко напідпитку погрожував вбивством співробітнику ДАІ.

"Працівники ДАІ спробували зупинити ВМW Х5, за кермом якого був Оберемко, проте той спробував утекти. Суддю змогли зупинити декілька екіпажів на сусідній вулиці, натомість той дістав пістолет і направив його в бік правоохоронців. Суддя нецензурно висловлювався, пропонував хабар і заявив, що не боїться покарання. Після цього продемонстрував посвідчення судді і поїхав з місця злочину", — розповіли у Центрі протидії корупції.

Згодом Подільський суд Києва звільнив Оберемка від відповідальності у зв'язку із закінченням строку давності справи. У Центрі протидії корупції додали, що недивно, що після таких прикладів судді і надалі напідпитку сідають за кермо, бо знають, що їм нічого за це не буде. 

Нагадаємо, суд обрав підозрюваній в скоєнні ДТП з тяжкими наслідками депутатці Київської міської ради запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 06:00 строком на два місяці. В прокуратурі з цим не згодні та мають намір оскаржувати рішення суду. Підозрювана Ярина Ар’єва визнала провину в аварії, але не у вживанні наркотиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на автомобільній трасі Київ — Харків загасили масштабну пожежу, яка виникла внаслідок перекидання бензовозу. Водій вантажного автомобілю загинув під час вибуху.

Читайте також, як на трасі Київ — Одеса зіткнулися три автомобілі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися