САП подає в міжнародний розшук депутата Київради Трубіцина

Подано клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міськради

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала клопотання про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міської ради Владислава Трубіцина, обвинуваченого в отриманні неправомірної вигоди на суму 1,39 млн грн. Про це повідомляє САП, передають "Коментарі".

Отримавши інформацію про те, що обвинувачений вдруге не з'явився до суду та відсутній на території України, прокурор САП звернувся до ВАКС з клопотанням про оголошення Владислава Трубіцина у міжнародний розшук. Прокурор також просить стягнути в дохід держави всю суму застави в розмірі 10 мільйонів 886 тисяч гривень та взяти обвинуваченого під варту одразу після затримання.

З моменту затримання 11 лютого 2022 року депутата Владислава Трубіцина взяли під варту з можливістю сплати застави у розмірі 14 886 000 гривень. Оскільки обвинувачений вийшов під заставу, на нього поширюються процесуальні обов'язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України.

Згодом ухвалою слідчого судді розмір застави зменшили до 10 мільйонів 886 тисяч грн – 2 млн грн перерахували на ЗСУ, а 2 млн грн - повернули заставодавцю. У подальшому розмір застави було зменшено до 9 886 000, і 1 млн повернули заставодавцю.

16 травня 2023 року, порушуючи свої зобов'язання, обвинувачений не з'явився до суду, а адвокати не змогли надати інформацію про його місцезнаходження. У свою чергу, слідством встановлено, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. До теперішнього часу місцезнаходження обвинуваченого залишається невідомим.

Нагадуємо, що Державне бюро розслідувань приходило з обшуками до Київської міської військової адміністрації в рамках провадження про нез'явлення на службу військовослужбовців, які натомість пішли у "відрядження" до КМВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися