За зйомку роботи ППО у Києві блогеркам загрожує тюремний строк (ФОТО)

За поширення забороненого контенту порушницям оголосили підозри

У Києві оголосили підозри чотирьом блогеркам у поширенні забороненого під час війни контенту. Про це повідомили у Службі безпеки України та в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними СБУ, експертизи підтвердили незаконну діяльність чотирьох мешканок Києва, які поширювали інформацію про роботу Протиповітряної оборони під час потужної повітряної атаки російських окупантів на столицю 16 травня. За місцями проживання підозрюваних під час обшуків знайшли мобільні телефони і комп’ютери, які вони використовували для поширення своїх відео.

Слідство встановило, що одна з підозрюваних, 32-річна киянка, виклала заборонений контент у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного із популярних Telegram-каналів. За кілька годин її відеозапис поширили на проросійських майданчиках. Інша 36-річна киянка оприлюднила відео з роботою ППО та результати ураження ворожих цілей у власному Instagram-акаунті.

Третя фігурантка кримінального провадження також поділилася своїм відео у соцмережах. Четверта підозрювана – уродженка Сумщини, яка проживає у Києві. Спочатку вона відзняла результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала файли своїм знайомим у різні месенджери. Потім жінка намагалася видалити заборонений контент. Блогеркам загрожує до восьми років тюрми.

Стосовно ще двох фігурантів, які в той день також оприлюднили заборонені відео і яких одразу викрила СБУ, тривають слідчі дії. Поширення відео роботи ППО розцінюється як коригування ворожого вогню. Зараз вирішують питання щодо обрання підозрюваним блогеркам запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили двох молодиків, які під час повітряної тривоги знімали роботу Протиповітряної оборони у Святошинському районі столиці. Після пояснень у відділку поліції їх передали співробітникам СБУ. Згодом у Києві затримали ще дев’ятьох киян, які під час повітряної тривоги знімали роботу ППО. 

Нагадаємо, поліцейські Київської області затримали чоловіків, які жорстоко катували та вимагали гроші з людей. Банда вчинила серію нападів на господарів приватних будинків у Бучанському та Броварському районах. Озброєні автоматами та пістолетами вони вдирались до будинків вночі, зв’язували та мордували людей. Організатором банди виявився 29-річний мешканець Києва. Цей чоловік перебував у розшуку за бандитизм та угон транспорту. Розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками.

Читайте також, як російський шпигун намагався влаштуватися до оборонного заводу у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися