На в’їзді до Києва затримали проросійського священика (ФОТО)

Служитель церкви може бути причетний до диверсійної діяльності російських окупантів

На в’їзді до Києва затримали священника, який може бути причетний до диверсійної діяльності російських окупантів. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України, передають "Коментарі".

За даними відомства, громадянина України зупинили для перевірки прикордонники на в’їзді до Києва. Під час перевірки інформації в базах даних та відкритих джерелах з’ясувалося, що уродженець Житомирщини 1974 року народження, донедавна був настоятелем одного з храмів Української православної церкви Московського патріархату на території Київщини. Також у прикордонників є інформація щодо його можливої причетності до диверсійної діяльності російських окупантів на території України.

"У його мобільному телефоні прикордонники виявили номера російських операторів, літературу російського походження та подяку від голови тверської митрополії рф датовану 2023 роком. Для подальшої "сповіді" священника передали співробітникам СБУ", — йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Нагадаємо, київські митники вилучили понад три тони пластин від комарів білоруського виробництва. Підприємство з Чернігівської області намагалося імпортувати в Україну 3,3 тони пластин для фумігаторів білоруського виробництва, видавши їх за турецькі. Вартість цього товару становить 1,6 мільйонів гривень. Під час огляду вантажу працівники митниці встановили, що на коробах, в яких переміщується товар, наявні маркувальні етикетки з ознаками їх заміщення — на первинну маркувальну етикетку наклеєна інша.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через незадовільний стан укриттів пред’явлено позови до суду щодо балансоутримувачів та власників захисних споруд та розпочато розслідування факти розкрадань бюджетних коштів, виділених на ремонт укриттів у столиці. Споруди перебувають в аварійному стані і не можуть використовуватися для захисту працівників підприємств та пацієнтів лікарень від засобів масового ураження.

Читайте також, як на Київщині податківця викрили на хабарі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися