Київську компанію викрили на співпраці з російськими окупантами (ФОТО)

Столична компанія працювала на "Росатом"

У Києві викрили компанію, яка допомагала підсанкційному "Росатому" будувати п’ять АЕС у різних країнах світу. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, генеральному директору київської компанії, а також двом директорам з якості та продажів продукції, які підготували та передали матеріальні ресурси росіянам повідомили підозри у пособництві державі-агресору. Слідство встановило, що підозрювані організували виготовлення та передачу продукції представникам держави-агресора в особі підконтрольних "Росатому" компаній, які вони використовують при будівництві атомних електростанцій на території іноземних держав.

В Офісі генпрокурора України зазначили, що столична компанія є монополістом у сфері розробки, серійного виготовлення і постачання трубопровідної арматури для АЕС. До початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну київське підприємство експортувала свою продукцію до РФ через власного дилера у Москві. Компанія не припинила співпрацю ані після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, ані після заборони вивезення товарів на митну територію РФ і введення санкцій проти "Росатому".

Підозрювані розробили схему обходу санкцій. Фіктивними замовниками української продукції у ній виступали дві підконтрольні закордонні фірми. При вивозі з України товар "переоформлювали" на фактичних отримувачів – підконтрольні "Росатому" компанії.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну київська компанія здійснила 16 експортних операцій на користь РФ на суму близько 42 мільйонів гривень. Під час обшуків на підприємстві вилучили документи, комп’ютерну техніку і засоби зв’язку з доказами незаконної діяльності. Підозрюваних заарештували без права внесення застави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на виїзді з Києва поліцейська на смерть збила військового. Смертельна аварія сталася поблизу блокпосту на виїзді зі столиці у напрямку Броварів. За кермом авто була працівниця правоохоронного органу. Жінка була твереза та рухалась із дозволеною швидкістю 110 км/год.

Читайте також, що у Києві за вимагання та отримання хабаря затримали капітана поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися