У Києві директора КП відсторонили від посади за розтрату коштів

Суд відсторонив від посади директора столичного комунального підприємства

Директора столичного комунального підприємства відсторонено від посади за розтрату близько 400 тисяч гривень на закупівлі бензину. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурор Подільської окружної прокуратури м. Києва подав клопотання до суду, який прийняв рішення про тимчасове відсторонення директора КП від посади на два місяці.

За результатами розслідування встановлено, що в грудні 2020 року між комунальним підприємством і приватною фірмою був укладений договір на закупівлю нафтопродуктів (бензину) на загальну суму близько 3 млн гривень.

Директор КП порушив вимоги чинного законодавства та незаконно уклав додаткові угоди до цього договору, в результаті чого вартість бензину збільшилася на 22%.

Експерти, врахувавши дані, які містяться в акті Північного офісу Держаудитслужби, підтвердили збитки в розмірі приблизно 400 тисяч гривень. Досудове розслідування у кримінальному провадженні продовжується.

Нагадуємо, що керівнику КП повідомлено про нову підозру у справі про розкрадання коштів під час будівництва Подільського мосту в Києві. Під час перевірки законності використання виділених для цього об'єкту коштів правоохоронними органами було виявлено багато фінансових зловживань з боку керівництва декількох підприємств. Вони були у змові між собою та здійснили схему розкрадання бюджетних коштів, суттєво завищуючи обсяги та вартість виконаних робіт.

Читайте также