Під Києвом затримали кримінального авторитета (ФОТО)

Подробиці про вимагання грошей з людей розповіли в поліції

На Київщині затримали "смотрящого" за містом Боярка. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, раніше судимого "кримінального авторитета" доставили до ізолятора тимчасового тримання та повідомили йому про підозру за фактом вимагання і встановлення злочинного впливу. Слідство встановило, що 30-річний мешканець Боярки, який має кілька судимостей за майнові та тяжкі злочини, позиціонував себе так званим "смотрящим" за містом. Маючи вплив у кримінальному колі, він "допомагав" вирішити "проблеми" та займався вимаганням коштів із містян.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими поліції Київської області встановили факт вимагання 30 тисяч гривень надуманого боргу. Цю суму потерпілий мав віддати упродовж чітко визначеного терміну. Після спливу терміну "смотрящий" зустрівся з потерпілим, побив його та забрав шість тисяч гривень. За декілька днів через погрози змусив віддати ще сім тисяч гривень. В подальшому погрожував відібрати автомобіль, якщо чоловік не сплатить решту.

Поліцейські затримали так званого "смотрящого" за містом Боярка. Йому повідомлено підозру у вимаганні та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Прокурори Київської обласної прокуратури звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Нагадаємо, що у Києві у справі щодо розкрадання 104 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми. У Київській міській прокуратурі розповіли, що повідомлено про підозру директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації. Раніше за цим епізодом правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів директору комунального підприємства – замовнику робіт. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Київській області чоловік ґвалтував жінку дві доби, порізав горло та вдарив ножем у живіт.

Читайте также