У Києві арештували землю, ресторани та котеджі на острові Муромець (ФОТО, ВІДЕО)

У кримінальній справі фігурує помічник мера столиці Віталія Кличка

У Деснянському районі Києва за рішенням суду арештували незаконно оформлені десять гектарів землі на острові Муромець та десятки незаконно збудованих об’єктів. Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2015 році одно зі столичних підприємств уклало із Київською міською державною адміністрацією (КМДА) інвестиційний договір на майже 150 мільйонів гривень для будівництва спортивних об’єктів та споруд. Однак підприємство не виконало умови договору щодо строків будівництва та графіку фінансування проєкту, який станом на березень 2023 року мав бути виконаний на 100%, а наразі виконано менше половини.

"Угодою було передбачено створення на острові Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України у Києві. Підприємство-підрядник підконтрольне одному із нинішніх радників міського голови, який і сприяв підписанню документів. Компанія мала облаштувати парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку", — зазначила спікер Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова.

За її словами, суд арештував понад 80 незаконно збудованих об’єктів нерухомості на острові "Муромець" в Деснянському районі Києва.

"Ділки збудували об’єкти не передбачені угодою. На незаконно захоплених 15 земельних ділянок площею понад 10 гектарів компанія самовільно побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі", — розповіла Чиканова.

В ДБР не називають назву підприємства, однак з відкритих джерел відомо, що мова йде про ТОВ "Інноваційний спортивний парк". Засновниками та власниками є радник мера Києва Віталія Кличка Юрій Зозуля та заступник генерального директора ПрАТ "АК "Київводоканал", де більший відсоток акцій належить столичній громаді, Олег Лисюк.

За фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки розпочали кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до шести років тюрми. Слідство встановлює посадовців, які зловживали владою у своїх інтересах та інтересах зазначеного підприємства.

у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Нагадаємо, що у Києві у справі щодо розкрадання 104 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми. У Київській міській прокуратурі розповіли, що повідомлено про підозру директору та голові наглядової ради генеральної підрядної організації, а також директору субпідрядної організації. Раніше за цим епізодом правоохоронці повідомили про підозру у розтраті бюджетних коштів директору комунального підприємства – замовнику робіт. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як під Києвом затримали кримінального авторитета.

Читайте также