Під Києвом заарештували величезну базу мисливства та риболовлі (ФОТО)

Подробиці процесу націоналізації майна розповіли в прокуратурі

У Бориспільському районі Київської області заарештували майно дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Оксани Марченко. Про це розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, Бориспільським міськрайонним судом накладено арешт на землю та майновий комплекс, які належать Оксані Марченко. Мова йде про земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 гектарів та базу мисливства та риболовлі площею понад три тисячі квадратних метрів. Таким чином прокуратура ініціювала передачу в управління державного агентства АРМА майна дружини Медведчука вартістю понад 303 мільйони гривень.

Ці земельні ділянки з майновим комплексом знаходяться у власності та користуванні підприємств, фактичними кінцевими бенефіціарними власниками яких є дружина колишнього народного депутата та лідера забороненої в Україні партії "ОПЗЖ", а також ексміністр доходів і зборів часів президента-втікача Віктора Януковича. Колишній міністр переоформив компанію-власника майна на третіх осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суд заарештував активи Оксани Марченко вартістю понад 5,6 мільярди гривень. Заарештовані пакети по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній. Також накладено арешт на дві земельні ділянки, чотири житлових будинки у Києві та Криму і десять автомобілів. Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.

Нагадаємо, підприємства дружини Медведчука викрили на фінансуванні російських окупантів. Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в окупованій Ялті. Ці компанії переводили мільйонні суми на рахунки російських силових структур в окупованому Криму. Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Марченко продовжила фінансувати окупантів.

Читайте також, що у Києві арештували землю, ресторани та котеджі на острові Муромець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися