У ритуальній службі в Києві через мільйонні розкрадання бюджету провели обшуки (ФОТО)

Комунальне підприємство підпорядковується Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА

У Києві провели обшуки у комунальній ритуальній службі через мільйонні розкрадання бюджету. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, в рамках розслідування кримінального провадження провели одночасні обшуки за 20 адресами. Зокрема, на території спеціалізованого комунального підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування", у приміщеннях ритуальних служб на території п’яти столичних кладовищ, за адресами проживання керівників комунального підприємства та осіб, які можуть бути причетними до схеми розкрадання бюджетних грошей.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи Спеціалізованого комбінату розробили схему виплати зарплатні фіктивним працівникам. Для цього "працевлаштовували" на комунальне підприємство осіб зі свого близького оточення. Ці люди ніколи не відвідували місце роботи та не виконували жодних службових обов’язків. При цьому неіснуючим працівникам нараховували премії у розмірі 1000% від окладу.

"Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні службовців Спеціалізованого комбінату, які щомісячно знімали з них готівкові кошти. Отримані кошти у подальшому розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми. Сума завданих збитків, за попередніми даними, може становити до 19 млн гривень", — заявили в Київській міській прокуратурі.

Під час обшуків вилучили кадрову та бухгалтерську документацію, банківські картки, блокноти з чорновими записами щодо здійснення виплат працівникам, мобільні телефони та інші речові докази. Слідчі дії тривають.

В столичній прокуратурі додали, що ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" перебуває у підпорядкуванні Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Директора цього департаменту Дмитра Науменка, підозрюваного у розтраті бюджетних коштів, узяли під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету.

Окрім того, директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів. Раніше Роману Ткачуку було повідомлено про підозру у зв'язку з загибеллю людей через закрите укриття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили масштабну схему незаконного відшкодування ПДВ. Ділки перетворили законодавчу норму щодо працевлаштування осіб з інвалідністю на "заробіток". Низка підприємств подавали фіктивні звіти до державних органів про працівників, які мають інвалідність, а потім — заяви про відшкодування ПДВ. За такою схемою встигли "заробити" понад 55 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва привласнили велику недобудову. Вартість об’єкта незавершеного будівництва оцінюють у 200 мільйонів гривень. Аферисти на підставі підроблених документів зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися