Директора департаменту КМДА Дмитра Науменка узяли під домашній арешт

Як в мерії столиці відреагували на ухвалу суду

Директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Дмитра Науменка, підозрюваного у розтраті бюджетних коштів, узяли під цілодобовий домашній арешт з браслетом. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, клопотання столичної прокуратури щодо цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю посадовця у повному обсязі задовольнив Голосіївський районний суд Києва. Підозрюваний зобов’язаний прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою, повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання та здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

В мерії Києва відреагували на ухвалу суду щодо Науменка. В Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА заявили про низку порушень під час проведення слідчих дій та розгляду судової справи. Зокрема, у відомстві заявили, що розгляд справи відбувся з порушенням територіальної юрисдикції — справа розглядалась не Шевченківським районним судом Києва за місцем знаходження сторони обвинувачення, а Голосіївським. До проведення експертизи нібито був залучений експерт із простроченою ліцензією. Необхідність запобіжного заходу ґрунтувалась на висновках будівельно-технічної та економічної експертиз, що були проведені експертами приватної компанії з Чернівців.

"Київська міська прокуратура про підозру в розтраті бюджетних коштів на суму 1 млн грн Дмитру Науменку повідомила 23 червня 2023 року. А висновок економічної експертизи з розміром завданої шкоди був наданий експертом в органи досудового розслідування 26 червня 2023 року", — заявили в Київській міській державній адміністрації.

Нагадаємо, директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку повідомлено про підозру у межах кримінального провадження щодо розтрати близько одного мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на відновлення тротуарів та автодороги після підключення водопроводу до житлових будинків.

Окрім того, директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів. Раніше Роману Ткачуку було повідомлено про підозру у зв'язку з загибеллю людей через закрите укриття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили масштабну схему незаконного відшкодування ПДВ. Ділки перетворили законодавчу норму щодо працевлаштування осіб з інвалідністю на "заробіток". Низка підприємств подавали фіктивні звіти до державних органів про працівників, які мають інвалідність, а потім — заяви про відшкодування ПДВ. За такою схемою встигли "заробити" понад 55 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва привласнили велику недобудову. Вартість об’єкта незавершеного будівництва оцінюють у 200 мільйонів гривень. Аферисти на підставі підроблених документів зареєстрували за фізичною особою право власності на недобудову, розташовану по проспекту Георгія Гонгадзе у Києві. Цей об’єкт загальною площею понад 3600 квадратних метрів є комунальним майном та базовим підприємством для забезпечення шкільних їдальнь.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися