У Києві педагог виправдовував окупантів та поширював проросійські погляди

У Києві колишній викладач отримав підозру за фактом виправдовування дій окупантів

Колишній викладач столичної гімназії отримав підозру за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

59-річний чоловік, який зараз працює охоронцем у навчальному закладі, дотримувався проросійських поглядів та поширював відповідні повідомлення у месенджері. 

Слідство з’ясувало, що підозрюваний надсилав текстові повідомлення, в яких виправдовував дії окупантів та агресію РФ проти України, а ворожі обстріли називав "відповіддю за Донбас". Фігурант висловлював негативне ставлення до української влади, називав українців фашистами, які не шанують пам'ять воїнів червоної армії та "8 років обстрілювали Донбас".

У результаті судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання чоловіка мають виражені ознаки виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України. Експерти також з'ясували, що чоловік представляв збройну агресію РФ як внутрішній громадянський конфлікт.

Нагадуємо, що СБУ розпочала кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП) Віктора Талька, який допомагав російським загарбникам під час окупації Київщини. За даними СБУ, настоятель храму у селищі Бородянка міг сприяти рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі практично 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Також ведеться розслідування щодо функціонування російської катівні на території храму, яким опікується настоятель Віктор Талько.

Читайте также