У Києві група шахраїв продавала квартири за підробленими документами

Повідомлено про підозру п'ятьом учасникам організованої злочинної групи

У столиці затримано групу шахраїв, які за підробленими документами продавали квартири киян. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Київські правоохоронці викрили шахраїв, які підробляли документи та продавали квартири у столиці. Повідомлено про підозру п'ятьом мешканцям столиці, які є учасниками організованої злочинної групи, за фактами вчинення шахрайських дій, незаконного відчуження майна та заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах.

За даними слідства, зловмисники підробили документи на неіснуючу квартиру в Печерському районі та влаштували для добросовісного покупця огляд об'єкта. З метою введення в оману потерпілого, зловмисники показали йому іншу квартиру, що була ідентична за технічними характеристиками. Завдяки цьому, вони змогли відчужити неіснуючу квартиру за 29 мільйонів гривень та заволодіти коштами.

Крім того, організована група підробила довіреність на підставну особу та незаконно відчужила квартиру у Подільському районі, яка належить громадянці, яка фактично проживає за кордоном. Вартість цієї квартири оцінюється у 2,6 мільйони гривень.

Організатору злочину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 9 мільйонів гривень. Інші учасники групи перебувають під домашнім арештом.

Як раніше писали "Коментарі", на столичному Подолі поліцейські викрили чергову незаконну діяльність шахрайського call-центру. Столична поліція викрила незаконну діяльність call-центру, встановила 197 працівників та вилучила 725 одиниць техніки.  Поліцейські здійснили обшук у приміщенні, де перебували працівники call-центру, та виявили близько 700 робочих місць, обладнаних комп’ютерами та телефонами для "диспетчерів". 

Також у Києві судитимуть посадовця КМДА та керівника держпідприємства, яких звинувачують у хабарництві. Фігуранти вимагали та одержали 270 000 доларів США за дозвіл на пасажирські перевезення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися