У Києві завершено розслідування ДТП за участі судді Тандира, у якій загинув нацгвардієць

Суддя Олексій Тандир на момент скоєння ДТП був у стані алкогольного сп'яніння

У Києві завершено досудове розслідування за фактом смертельної ДТП за участі судді Олексія Тандира, у якій загинув військовослужбовець Національної гвардії України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Згідно з матеріалами слідства, ДТП сталася 25 травня 2023 року о 23:55. Голова одного з районних судів Київської області, керуючи автомобілем "Lexus ES350" у стані алкогольного сп’яніння, наїхав на нацгвардійця, який перебував на блокпосту. Унаслідок ДТП військовослужбовець загинув на місці.

Відомо, що мова йде про голову Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Судді було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

На цей час, відповідно до вимог ст. 290 КПК України, стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Ухвалою слідчого судді підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Цей запобіжний захід було продовжено до 26 серпня 2023 року. 

Санкція статті, інкримінованої підозрюваному, передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років.

Досудове розслідування було здійснено слідчими Державного бюро розслідування.

picture

Як раніше писали "Коментарі", суддя, який на смерть збив військового Національної гвардії України на блокпосту у Києві, неодноразово потрапляв у скандали, рятуючи п’яних водіїв від покарання. Зокрема, саме Олексій Тандир 5 років тому закрив провадження за відсутністю події та складу правопорушення в діях судді Києво-Святошинського суду Усатого, який в стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП. Пізніше це рішення скасувала апеляція, але Тандира тодішня ВРП не покарала.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олек

6 серпня 2023, 18:48

Як виписують витіювато оті писарчуки за чуже горе, …наїхав на нацгвардійця, який перебував на блокпосту… Пишуть навмисно так безграмотно, судівськи писаки! НацГвардієць був НА ПОСТУ, на місті виконання. НИМ бойового завдання під час дії КОМЕНДАНТСЬКОЇ ГОДИНИ!! Він був ЗБИТИЙ авто, яким керувала п’яна істота з купленими корочками для шуганням по базарах продавців. А наїхати можна на бордюра при дорозі…, або цвяха на дорозі… П’яна істота керувала транспортним засобом, а нацГвардієць, думає, дай Я ляжу посеред дороги, просто полежу, можливо хто наїде …. Писар пише, писар маже, так напише, як йому за гроші скажуть! І матір за гроші продасте, убогі душею, за шмат гнилої ковбаси…

КИЕВЛЯНИН

6 серпня 2023, 13:40

ТВАРИ КОЛХОЗНЫЕ!! ЕЩЕ И В ЕВРОПУ ХОТЯТЬ!!))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися