На Київщині перекрили масштабний канал збуту підроблених ліків від онкології (ФОТО)

Більша частина фальсифікату — російського виробництва

Кіберфахівці Служби безпеки України під час спецоперації у Київській області та у Харкові ліквідували канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих медичних препаратів онкологічної групи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

Правоохоронці встановили, що більшу частину підробки виготовляли на території Росії та у декількох країнах Близького Сходу. Ввозили фальсифікат в Україну у замаскованих технологічних порожнинах автомобілів і перетинали державний кордон з території третіх країн.

Підроблені ліки продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи у соціальних мережах. Доставку замовникам здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси. Щотижневі "прибутки" учасників схеми оцінюють у мільйони гривень.

В результаті спецоперації затримали трьох учасників міжнародного злочинного угруповання. Експертиза підтвердила, що виявлені у ділків медичні препарати є підробками. Під час обшуків в аптеках та помешканнях і офісах затриманих вилучили велику кількість фальсифікованих ліків, незареєстровану вогнепальну зброю, "чорну бухгалтерію та інші речові докази. Розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні митники вилучили рідкісні археологічні знахідки. В одному з міжнародних відправлень виявили дзеркало з мідного сплаву V століття до нашої ери. Ще один артефакт знайшли в іншому міжнародному відправленні. Під виглядом мідного талісману з Ірпеня до Канади відправили раритетний амулет скіфської культури Північного Причорномор'я.

Нагадаємо, днями працівники Київської митниці викрили спробу незаконного пересилання старовинної ікони за кордон. Святиню кінця ХІХ – початку ХХ століття – "Богоматір Смоленська" пересилали як сувенір. Цю рідкісну річ намагалися відправити поштою з України до США

Читайте також, як київські митники запобігли контрабанді старовинних монет.

Дивіться також відео, як на Київщині вилучили велику партію фальсифікату.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9244


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ВСВ

10 серпня 2023, 18:44

Не может быть лекарства от онкологии. Либо от онкологических заболеваний, либо от рака. Это все равно, что написать "лекарства от кардиологии"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися